Mindful afvallen

Onze trainers zijn VMBN lid

Deelnemers waarderen onze trainingen met een 9,1

Wij steunen mind4life foundation

Mindfulness en afvallen

In de mindfulnesstraining Mindful afvallen, leer je in 8 sessies stap voor stap de behoeften van je lichaam (her)kennen en word je je bewust van gedachten, ervaringen en gevoelens die invloed hebben op wat en ook hóe je eet. Als je jezelf voedt naar de behoefte van je lichaam, kun je (door jezelf) opgelegde restricties loslaten en genieten van echt eten, zonder schuldgevoelens, zonder schaamte. Doordat je voelt wat je lichaam nodig heeft en hieraan tegemoet komt, kom je ook lekkerder in je vel te zitten. We helpen je om de obstakels om af te vallen weg te nemen, zodat de weg naar een slanker en vitaal leven open ligt. Daarnaast krijg je allerlei handvaten aangereikt die je écht op weg helpen naar een beter figuur. Meld je nu aan. Je hebt niets te verliezen, behalve gewicht!

Mindful afvallen 8-weeks afvalprogramma

1. Alles al geprobeerd (wat nu)
2. Leer grenzen stellen
3. Staan voor jezelf, moeilijkheden overwinnen
4. Naar je lijf luisteren
5. Omgaan met jezelf en je omgeving
6. Proef en geniet
7. Wees stil, luister
8. Vitaal leven

De groepstraining Mindful afvallen gaat binnenkort van start in Utrecht, Amsterdam en Groningen. Zie hieronder.

Locatie Utrecht

Nieuwegracht 15, 3512 LC Utrecht
Door Ilonka 
Vanaf woensdagochtend 6 maart 9.30 uur  

Locatie Amsterdam

Werfkade 8, 1033 RA Amsterdam
Door Ilonka
Vanaf maandagavond 25 februari 19.30 uur

Locatie Groningen

Sint Jansstraat 2K, 9712 JN Groningen
Door: Tonie
Vanaf zaterdagochtend 16 februari 9:30 uur

Locatie Rotterdam

Voorburgstraat 203, 3037 ER Rotterdam
Door: Nina
Vanaf maandagavond 4 februari 19.00 uur

 

Investering: max. €300 en dagelijks een half uur van je tijd.

Koffie, thee en alle benodigde materialen inbegrepen.

Vul het onderstaande formulier in voor meer info of aanmelding. Je kunt ook rechtstreeks bellen met onze servicedesk: 030 2271850.

Inschrijven Info Advies

Maak je keuze *

Mindful afvallen

De training 'Mindful afvallen' van MindfulnessFabriek is - naast mindfulness - gebaseerd op ACT (Acceptance en Commitment Therapie) en positieve psychologie. Het is gericht op het vergroten van je zelfbewustzijn in het algemeen en op je eetgedrag in het bijzonder. Daarbij werken we in acht weken met één bijeenkomst of sessie per week aan gedragsverandering, waarbij we de focus richten op de kracht die je in je hebt, en die wellicht nu niet wordt aangesproken.

Mindfulness

Mindfulness is gericht op het bewustworden van de automatische piloot in jou, de neiging om (te veel en te vaak) te eten. Waarschijnlijk is er regelmatig een zekere (emotionele) disbalans en deze wordt meestal veroorzaakt doordat je steeds op dezelfde (ineffectieve) manier reageert op prikkels uit je omgeving: je gaat eten. Mindfulness leert je om deze oude, niet werkende gewoonten in denken en voelen te herkennen en los te laten. Met mindfulness leer je om zaken die je niet kunt veranderen te accepteren en te stoppen ertegen vechten (in welke vorm dan ook). Mindfulness helpt je ook om mentaal en fysiek te ontspannen.

ACT

ACT is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze flexibiliteit bepaalt hoe je omgaat met negatieve gedachten, onaangename gevoelens en ervaringen. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je kunt omgaan met de moeilijke momenten en hoe beter je leert ongewenste eetpatronen los te laten. Dan ontstaat er tegelijkertijd ruimte om de dingen te doen die waardevol en/of belangrijk zijn voor jou. Bij ACT gaat het om in actie komen.

Positieve psychologie

Positieve psychologie is een nieuwe en breed toepasbare vorm van psychologie waarbij de nadruk ligt op krachten en niet op klachten. In plaats van stil te staan bij wat niet goed gaat, verplaats je je aandacht naar wat wel goed gaat en daarbij zoeken we naar je kwaliteiten. Dus niet stilstaan (statisch), maar in beweging komen (dynamisch). Je houdt je niet bezig met oorzaken of gevolgen (vroeger en later), maar bent in het moment (nu) bezig met wat voor jou werkt. Je bent gericht op de situaties waarop je goed in je vel zit en fris en krachtig bent, en wat je daar zelf voor doet. We zetten onderwerpen als betrokkenheid, coping (om kunnen gaan met moeilijke momenten), tevredenheid, zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en motivatie centraal in de training of coaching.